• Pon – Petek: 08:00 – 17:00
 • +386 041 732 808
 • HDPE GEOMEMBRANE

  HDPE GEOMEMBRANE

  Geomembrane HDPE so izdelane z uporabo polietilena visoke gostote.So izdelane v različnih debelinah in z gladkimi ali strukturiranimi površinami.

  hdpe geomembrana

  hdpe geomembrana

  Geomembrane zagotavljajo popolno tesnjenje celo pri najbolj strupenih substancah. Ščiti podtalnico pred onesnaževanjem, saj je navadno nameščen kot sestavni del tesnil dna odlagališč, kot tudi pri zapiranju odlagališč. Celo najbolj strogi predpisi in nadziranja skladiščenja, polnjenja, obdelave in uporabe onesnaženih tekočin. Kot so nemški Zakon o ohranjanju vode (WHG) in britanski Zakon o varovanju okolja (EPA), so zelo zadovoljni z geomembranami. Izdelek je primeren pri netoksičnih aplikacijah hrambe vode, kot so strukture za zadržanje vode, kanali in bazeni. Za strmejše terene se lahko razvijejo rešitve z uporabo našega materiala, s strukturirano površino z višjim koeficientom trenja zaradi večje varnosti.

  Danes imajo  (gladke in strukturirane) debelino 2,5 in 3,0 mm in so certificirane s strani BAM za rabo v komunalnem inženirstvu.

  Geomembrane (debeline 1,5 mm in debelejše) se uporabljajo pri zaščiti podtalnice, in so certificirane s strani “Nemškega instituta za gradbeno tehnologijo” (DIBT).Nadaljnji mednarodni certifikati za uporabo so bili med drugim izdani v večini evropskih držav. S pomočjo obsežne proizvodnje in kontrole kvalitete, tretjih strank je izdelana celotna dokumentacija proizvodnje; od surovine do končnega proizvoda. One so izredno vzdržljive, odporne na kemikalije in UV žarke. S pomočjo Carbofol®ove glazirane površine je mogoče odkriti naključno poškodbo, kar lahko hitro popravimo. Varjenje šivov in popravila se izvedejo s pomočjo vrhunske varilne opreme, ki registrira vse podatke izvedenega postopka. Preizkusi zračnega pritiska ali vakuumski preizkusi preverijo celovitost šivov, tako da lahko zaupamo poprej izvedenemu postopku.

  Z uporabo najbolj napredne varilne tehnologije ,in s pomočjo pooblaščenih strokovnjakov za polaganje teh materialov so možni hitri in učinkoviti programi namestitev. HDPE geomembrana ima odlično varilno sposobnost pomeni hitrejše polaganje, ki olajša hitrejšo odobritev izgradnje vaših objektov.

  Lateralne označbe na rolah nakazujejo strokovnjakom za varjenje razdalje prekrivanja, medtem ko zaščitni trakovi na robovih ohranjajo čisto površino pred samim varjenjem. Strukturni detajli, kot so npr. pritrditve in prediranja, se brez težav lahko izvajajo neposredno na licu mesta polaganja. Celotni postopek je za polagalca materiala enostaven. Desetletja uspešnih aplikacij so dokaz Carbofol®ove visoke kvalitete in naše zavezanosti k odličnosti. V industriji je Carbofol® poznan kot izdelek, katerega izdelava in polaganje sta enostavni, celo pri najstrožjih zahtevah. To se odraža v najvišji kvaliteti in varnosti pri vaših projektih.