GEOKOMPOZIT

Geokompozit

Te je ravna sestavljena geomreža kombinirana v en material z netkanim geoteksilom, ki skrbi za ojačitev, ločevanje in filtracijo vgrajene konstrukcije.

Geokompozit združuje vse zahteve po različnih lastnostih v enem samem izdelku. Zato je glavno območje rabe na šibkih slojih zemlje neposredno pod površjem, kjer so poleg ojačevalnih nujne filtrirne in ločevalne lastnosti. Običajno to pomeni, da je vrednost prebojne obstojnosti poškodbam (CBR) manj kot 3 %. Tako se uporablja za ojačitev osnovnih poti, temeljev, dovoznih cest, jarkov za cevi in na celotnem področju gradnje cest. Vrsta razpoložljivih proizvodov združuje različne stopnje natezne trdnosti in netkanih geotekstilov. Tako je geokompozit večnamenski izdelek za univerzalno rabo.

Te je mogoče izjemno hitro in z lahkoto namestiti, kar znatno zmanjša stroške polaganja. S pomočjo sistemskih rešitev, ki uporabljajo geokomozit, lahko zmanjšamo debelino vezne plasti poti in se izognemo potrebi, da zamenjamo šibke plasti zemlje neposredno pod površjem in s tem ohranjamo naravne vire ter varčujemo s stroški.
Geokompozit je mogoče rezati s standardnimi rezalnimi orodji na samem kraju namestitve.