GEOTEKSTIL

Geotekstili iz rezanih vlaken, se uporablja za ločevanje, filtracijo, zaščito in drenažo. Izdelan je iz 100 % sintetičnih vlaken za dolgoročno stabilnost.

Se uporabljajo na različnih področjih gradbeništva, vključno s hidravličnim in komunalnim inženirstvom, gradnjo cest in predorov. Geotekstil kot ločevalna plast preprečuje, da bi posamezni in izraziti zrnati sloji med seboj kontaminirali. Tako strukturne nasipne plasti in plasti na dnu ohranijo svojo celovitost za daljši čas kot sicer. Če so fine plasti tal prisotne tik ob drenažnih plasteh pri konstrukcijah na avtocestah in železnicah, geotekstil deluje kot filter, ki preprečuje, da bi fine delce zemlje odplaknilo in ogrozilo drenažno sposobnost grobjih plasti. Premik manjših količin vode na kritičnih področjih olajša geotekstilova posebna prepustnost na terenu.  Z visoko maso na enoto področja lahko tudi zaščiti geomembrane ali cevi pred mehanskimi poškodbami.

Dober geotekstil je prepoznaven po svoji dolgoročni filtrirni stabilnosti in ločevalni sposobnosti. Njegove raztezne lastnosti so izredno visoke, tako da je visoko odporen na udarce in prebojne obremenitve. Pri zaščitnih aplikacijah zagotavlja potrebne varnostne dejavnike, ko je izdelan do ustrezne debeline. Mehanske lastnosti geotekstila – razteznost, odpornost na obrabo, statična prebodna trnost (CBR) in njegova vsestranska čvrstost – ter naše dolgoletne izkušnje z geosintetiko zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Ustrezno izbrani se zlahka prilagodi težkim dinamičnim obremenitvam in agresivnim talnim razmeram. Povprašajte za detajle o klasifikaciji čvrstosti geotekstila.

On zmanjšuje potrebo po nasipnih materialih in tako tudi količino izkopov, ki so potrebni za doseganje danega profila. Veliko se prihrani na stroških gradnje, a tudi na stroških vzdrževanja.Ponuja nižje gradbene stroške, nižje nadaljnje stroške in višjo storilnost.  Lahko brez težav premikamo in polagamo na gradbišču. Role se enostavno razprostrejo na kraju namestitve in za ta postopek niso potrebne posebne naprave.

Geotekstil zelo izstopa v primerjavi s konvencionalnimi gradbenimi metodami. Njegova raztezna sposobnost in čvrstost pripomoreta k njegovi izjemni vzdržljivosti. Geotekstil zmanjšuje stroške gradnje in vzdrževanja, njegova področja rabe pa so številna.